.

.

maandag 18 september 2017

‘Meer CO2 in de atmosfeer verandert ons voedsel’

Van Foodlog:
"Granen en soja die minder eiwitten en mineralen bevatten en groenten met meer suiker. Je zou bijna gaan denken dat planten een beetje toegroeien naar het junkfood waar we zo graag van af willen..."

Een uitgebreid artikel in Politoco (Engels talig) vertelt ons, dat het toenemende gehalte aan CO2 in onze atmosfeer planten (overal ter wereld) sneller doet groeien. Het effect daarvan blijkt te zijn, dat die planten door die snelle groei minder mineralen uit de bodem opnemen. Het resultaat daarvan is, dat planten steeds minder nuttige nutriënten voor (menselijke en dierlijke) consumptie bevatten. Dat dit globaal, grote gevolgen heeft voor de gezondheid van dier en mens mag duidelijk zijn.

Lees het bericht en de nuttige commentaren op Foodlog.

Lees het bron artikel in Politico.

Mathematician Irakli Loladze tosses sugar over vegetables outside his home in Lincoln Nebraska, to illustrate how the sugar content of the plants we eat is increasing as a result of rising carbon dioxide levels. Loladze was the first scientist to publish research connecting rising CO2 and changes in plant quality to human nutrition. | Geoff Johnson for POLITICO

*

Stella.




Geen opmerkingen: